2000 jaunus Nissan nevarēja izkraut vīrusa dēļ

Foto: Ekrānbilde
iAuto | 07.05.2020

Aprīļa beigās Losandželosas tuvumā gandrīz nedēļu dreifēja kuģis - auto vedējs Jupiter Spirit ar 2000 jauniem Nissan. Ostā to nevarēja pieņemt koronavīrusa izraisīto seku dēļ.

24.aprīlī 183 m garais un 30 m platais Jupiter Spirit ar diviem tūkstošiem Nissan Armada un Rogue SUV, kā arī Infiniti sedaniem, ieradās ASV rietumkrastā pēc trīs nedēļu ceļojuma no Japānas. Kuģis noenkurojās Losandželosas tuvumā, taču ostā netika, jo visi izkraušanas laukumi jau izrādījās piepildīti ar automobiļiem. Gandrīz nedēļu ilgajā dīkstāvē var vainot koronavīrusu, kas izraisījis smagas sekas auto tirdzniecības jomā visā pasaulē.  

Covid-19 pandēmijas laikā daudzi auto zīmoli ASV tirgū ziņoja par pārdošanas kritumu. Piemēram, pieprasījums pēc Mazda automobiļiem šā gada aprīlī samazinājās par 44,5 procentiem, salīdzinot ar to pašu 2019. gada mēnesi, Subaru pārdošanas apjomi nokritās par 47 procentiem, Toyota par 54 procentiem, Kia par 38 procentiem un Genesis par 50 procentiem. Pēc nozares ekspertu domām, Ziemeļamerikas tirgus aprīlī piedzīvos kritumu par 80 procentiem.

Dienu iepriekš mediji atklāja vēl kādu pārsteidzošu faktu, proti – aprīlī Indijā nav pārdots neviens (!) jauns automobilis.

 

Foto: Ekrānbilde