Latvijas čempionāts ūdensmotocikliem 1.posms Jelgava 28.05.2011.

Foto: publicitātes foto
G. | 31.05.2011

Latvijas un Baltijas čempionāta ūdensmočiem laikā Jelgavā sadūrās divi ūdensmotocikli. Rezultātā gāja bojā 1986. gadā dzimušais Igaunijas sportists Mareks Suts. Otrs sportists –1973. gadā dzimušais balvēnietis Jānis Burka – ar miesas bojājumiem nogādāts slimnīcā, informē Valsts policija.

«Notikušā iemesli?! Hmm... neapdomīgi izvietota starta boja, kas bija par tuvu akmeņainajam krastam. Priekš sēdošajiem močiem vietas tur bija maz, jo jāņem vērā, ka visi tomēr triecās ar maksimālo jaudu uz vienu konkrētu boju un katram ir sava trajektorija, kā viņš izņem līkumu. Jebkurā gadījumā sportistiem ir jārēķinās ar to, ka viņi tur nav vieni. Tad, kad es redzēju to startu, teicu, ka tur būs «čau», un tas bija viens mirklis un tiešām tad arī viss notika. Smagi,» tā par notikušo portālam Jelgavas vēstnesis stāstija aculieciniece sportiste Liene Allere.

Šobrīd notiek izmeklēšana un drīz vien būs noskaidroti šā drausmīgā negadījuma galvenie iemesli.

Dzirdēti izskanam vairāki minējumi, taču šobrīd pieņemt konkrētus lēmumus pāragri.

Pašlaik zināms vien tas, ka igauņu sportists Mareks Suts nogādāts dzimtenē un piektdien gaidāmas bēres uz kurām dosies arī Latvijas komandas pārstāvji.

Portāls garaza.lv izsaka visdziļāko līdzjūtību bojā gājušā Mareka Suta piederīgajiem. Savukārt pašmāju sportistam Jānim Burkam novēlam ātrāku izveseļošanos.